• Ethernet Cable
  • Spectacles
  • Leaning Tower of Pisa

ÎNGRIJIRE si PREVENTIE

Preventia constă într-o strânsă colaborare între pacient si medicul stomatolog, cu scopul de a conserva pe cât posibil dentitia .

Chirurgie si implantologie

Chirurgie oro dentara – oromaxilofaciala, parodontala, BMF, dento-alveolara.

Tehnicile specifice de chirurgie orala / dentara sunt folosite doar atunci cand este necesar intr-un cabinet stomatologic. Fie ca este vorba de o extractie sau de proceduri mai complicate, medicii nostri vor finaliza cu succes interventia chirurgicala.

FORMAREA CARIEI DENTARE LA COPII

Cariile dentare reprezinta distrugerea tesutului dintelui.

Protetica

 

Protetica este o ramura a medicinii dentare ce abordeaza rezolvarea problemelor sistemului stomatognat (aparat dento- maxilar) prin realizarea de lucrari fixe reprezentate de coroane sau punti, sau prin lucrari mobile reprezentate de proteze partiale mobile si proteze totale mobile.
Coroana fixa se realizeaza pe un dinte care nu mai poate fi refacut prin obturatie (plomba) . Acestea pot fi realizate din diferite materiale, dupa posibilitatile pacientului si cerintele acestuia:metalice, metalo- ceramice, metalo- acrilice, ceramice.
Puntile sunt lucrari fixe care se cimenteaza pe dinti stalpi, care in prealabil au fost prelucrati in cabinetul stomatologic, inchizand spatiul creat de lipsa a unu pana la trei dinti de pe arcada in zona laterala, sau in zona frontala de absenta a patru dinti. Acestea pot fi confectionate astfel: metalice, metalo-acrilice, metalo-ceramice, ceramice.
Protezele partiale mobile sunt lucrari mobile efectuate in cazul prezentei a foarte putini dinti pe arcada. Acestea pot fi acrilice sau scheletate.
In cazul in care dintii restanti pe arcada sunt putini si nu prezinta importanta protetica sunt extrasi dupa care se confectionaeaza protezele totale mobile. Acestea pot avea dintii artificiali acrlici, din ceramica sau compozit.

 

Cosmetica dentara

 

 

Albirea dintilor este tratamentul de cosmetica dentara cel mai des solicitat de pacienti. Albirea profesionala reprezinta indepartarea coloratiilor existente pe dinti. Pot beneficia de acest tratament inclusiv pacientii fumatori, sau cei care prezinta coloratii determinate de medicamente. Albirea dintilor nu afecteaza structura dintilor sau rezistenta acestora.

ETAPELE ERUPTIEI DINTILOR

Eruptia dentara reprezinta miscarea dintelui de la locul sau de formare .

 

Terapie

 

 

Terapia dentara este specialitatea stomatologica ce se ocupa cu tratarea leziunilor ce distrug tesuturile dure dentare, leziuni cunoscute sub numele de "carii". Cu cat e depistata mai timpuriu, cu atat sansa de a fi tratata mai simplu, mai putin costisitor si necesitand mai putine vizite la medicul dentist, este mai mare.

 
 

Ne Gasiti pe